Υλικά
- 2 φλιτζ. βρασμένες φακές
- 1/2 πράσινη πιπέρια κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 ντομάτα χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κύβους
- φύτρα φακης (κατά βούληση)
- 1/2 σφηνάκι ξύδι
- 1.3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε στο μπλέντερ τις βρασμένες φακές, το ξύδι, αλάτι – πιπέρι και χτυπάμε ένω ταυτόχρονα ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τη πιπεριά για 2 – 3 λεπτά και μετα το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σέρβίρουμε τη μούς γαρνιρισμένη με τα λαχανικά, τους κύβους ντομάτας και τα φύτρα.
Διαβάστε για τις ιδιότητες της φακής
Διαβάστε και άλλες συνταγές με όσπρια
Ensalada de lentejas [Φακές Σαλάτα] Μεξικάνικη Κουζίνα
Lentejas oaxaqueñas [Φακές από την Οαξάκα] Μεξικάνικη κουζίνα
Μπιφτέκια με φύτρα φακής [Ωμοφαγικό]
Τσίλι Κον Κάρνε (με Σόγια)