- 8 – 10 Αγγινάρες
- 4 μεσσαίες πατάτες
- 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους
- 1 φλιτζ. τσένταρ σε κύβους
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μην μαλακώσουν πολύ γιατί θα μπουν και στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Βράζουμε τη κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, προσθέτουμε τη κολοκύθα.
- χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε τη κρέμα καρύδας, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά εκτός από το κεφαλοτύρι, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να λιώσουν τα τυριά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τις αγγινάρες και τις πατάτες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ, Καλύπτουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 με 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δείτε
Πως καθαρίζουμε τις Αγγινάρες
Διαβάστε και άλλες συνταγές με αγγινάρες
Αγγινάρες αλα πολίτα [ωμοφαγικό]
Αγγινάρες σαλάτα αλλά και κυρίως πιάτο για ωμοφάγους.
Αγγινάρες γεμιστές με πατέ ξηρών καρπών. Ωμοφαγικό γεύμα, αλλά και θρεπτικό σνακ.
Αγγινάρες με ξυνόγαλο και κρόκο κωζάνης