Home Σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής Πως καθαρίζουμε τις Αγγινάρες

 

 

 

 

Καθάρισμα της αγγινάρας, αυτό είναι κάτι που αποθαρρύνει πολλούς απ’  το να τη μαγειρέψουνε με αποτέλεσμα να έχει βγει σχεδόν τελείως απ’ τη διατροφή μας ή να τρώμε μόνο τη  κατεψυγμένη  που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει γεύση σαν να τρώμε παπούτσια!!!.

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο βαρετό να πρέπει να μπούμε σε όλο αυτόν τον κόπο για μία μπουκιά φαΐ , πρέπει όμως να ξέρουμε ότι όσο πιο πολύ προστατεύει η φύση ένα τρόφιμο τόσο πιο θρεπτικό είναι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείται η βασίλισσα των λαχανικών!

Ας δώσουμε λοιπόν λίγο από τον χρόνο μας στην φρέσκια αγγινάρα ,θα μας το ανταποδώσει  σε γεύση και υγεία!!

Πως Καθαρίζουμε τις αγκινάρες:

  • πρώτα κόβουμε το κοτσάνι, βγάζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα γύρω από την αγκινάρα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στην κορυφή.
  • Καθαρίζουμε γύρω γύρω την αγκινάρα από τα πράσινα φύλλα που έχουν μείνει και με ένα κουταλάκι βγάζουμε όλο το χνούδι από το κέντρο.
  • Βάζουμε αμέσως τις αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και χυμό από λεμόνι.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  • Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το  εξωτερικό σκούρο πράσινο μέρος και τρώμε το εσωτερικό

Αγγινάρα η βασίλισσα των λαχανικών