Υλικά

  • 8 – 10 Αγγινάρες
  • 4 μεσσαίες πατάτες
  • 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους
  • 1 φλιτζ. τσένταρ σε κύβους
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

 

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μην μαλακώσουν πολύ γιατί θα μπουν και στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  3. Βράζουμε τη κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, προσθέτουμε τη κολοκύθα.
  5. χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει η κολοκύθα.
  6. Ρίχνουμε τη κρέμα καρύδας, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά εκτός από το κεφαλοτύρι, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να λιώσουν τα τυριά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Απλώνουμε τις αγγινάρες και τις πατάτες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ, Καλύπτουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 με 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

 

 

 

 

 

 

Δείτε

Πως καθαρίζουμε τις Αγγινάρες

Διαβάστε και άλλες συνταγές με αγγινάρες

Αγγινάρες αλα πολίτα [ωμοφαγικό]

Αγγινάρες σαλάτα αλλά και κυρίως πιάτο για ωμοφάγους.

Αγγινάρες γεμιστές με πατέ ξηρών καρπών. Ωμοφαγικό γεύμα, αλλά και θρεπτικό σνακ.

Αγγινάρες με ξυνόγαλο και κρόκο κωζάνης