Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Αγγινάρες γεμιστές με πατέ ξηρών καρπών. Ωμοφαγικό γεύμα, αλλά και θρεπτικό σνακ.

Υλικά για 2 μερίδες ωμοφαγικού γεύματος

  • 4 στρογγυλές αγγινάρες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα άψητα ή κάσιους
  • ξύσμα λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • αλατοπίπερο
  • μία πρέζα ξερό κόλιανδρο
  • μία πρέζα πάπρικα
για συνοδευτική σαλάτα
  • μαρούλι- άισμπεργκ-τοματίνια -άνηθο-δυόσμο-μαϊντανό -αλατοπίπερο-λαδολέμονο-μια πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή
  1. Καθαρίζουμε και κρατάμε ολόκληρες τις αγγινάρες . Τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν και τις αφήνουμε μέσα σε λεμονόνερο για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαραθούν κάπως .
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο.
  3. Αλέθουμε πολύ καλά τους ξηρούς καρπούς στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός. Για να έχουμε καλύτερη απόδοση ενζύμων, καλό είναι να έχουμε αφήσει για λίγες ώρες τα αμύγδαλα στο νερό.
  4. Προσθέτουμε τα μυρωδικά στον πολτό μέσα στο μίξερ ή τα αφήνουμε ψιλοκομμένα να τα καταλαβαίνουμε στο δόντι.
  5. Προσθέτουμε λίγο λάδι,  αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον κόλιανδρο και γεμίζουμε τι κούπες της αγγινάρας
  6. Με το χυμό των λεμονιών και το υπόλοιπο λάδι, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη χτυπάμε μια σάλτσα λεμονιού και περιχύνουμε τις αγγινάρες και τη σαλάτα που τις συνοδεύουμε.
A.X.