Η ντομάτα δίνει στο ρύζι ένα πολύ ωραίο χρώμα και μπορείτε να το συνδυάσεται με πολλά φαγητά της Βραζιλιάνικης κουζίνας αλλά και της Ελληνικής.
Υλικά
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- 1 φλιτζ. κίτρινο ρύζι
Προετοιμασία
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα σε μικρούς κύβους.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 3 – 4 λεπτά.
- προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και ρίχνουμε το ζωμό και το αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρέυουμε για περίπου 15 λεπτά.
- κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το πιλάφι με μία πετσέτα για 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.