Πρόταση εβδομαδιαίου μενού (χωρίς τη χρήση αφυγραντήρα).
ΔΕΥΤΕΡΑ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων (1-2 το πολύ, κατά προτίμηση της ίδιας κατηγορίας) ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό: μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.
Ακόμη σκόνη από ξηρούς καρπούς (2 κουταλιές της σούπας).
Δεκατιανό: 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: τάρτα από φύτρα ρεβιθιού και σαλάτα χωριάτικη.
Απόγευμα: φρουτοχυμός ή φρούτα καιΤάρτα καρύδας με βρώμη
Βράδυ: αβοκάντο σούπα, με 2-3 κουταλιές της σούπας φουσκωμένο πλιγούρι.
ΤΡΙΤΗ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό: πουρές 2 μήλων με σταφίδες και 2 κουταλιές τριμμένους ξηρούς καρπούς με κανέλα.
Δεκατιανό: 1/2 αβοκάντο με μια κουταλιά γλυκού μέλι.
Μεσημεριανό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ ξηρών καρπών .
Απόγευμα: φρουτοχυμός και τάρτα γλυκιά ή φρούτα και τάρτα.
Βράδυ: 1 ποτήρι γάλα από αμύγδαλα και 1 μπολ με «κομπόστα» αποξηραμένων φρούτων.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Δεκατιανό: μαλακό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς.
Μεσημεριανό: Σπαγγέτι από κολοκύθια και καρότα με σάλτσα τομάτας και μυρωδικά.
Απόγευμα: 3 Τρουφάκια καρύδας και ξηρών , 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
Βράδυ: ντοματόσουπα με πληγούρι φουσκωμένο και μυρωδικά.
ΠΕΜΠΤΗ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό: μπανάνα με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δεκατιανό: αβοκάντο με μέλι.
Μεσημεριανό: πληγούρι με λαχανικά και σαλάτα λάχανο με φρούτα.
Απόγευμα: φρούτα εποχής και τάρτα.
Βραδυνό: Σαλάτα με φύτρα φακής ή πολυσπόρια
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό : γάλα από αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς με μούσλι
Δεκατιανό :1 χούφτα άψητα αμύγδαλα
Μεσημεριανό: Μπιφτέκια με φύτρα φακής και πράσινη σαλάτα με πέστο μαιντανού.
Απόγευμα:Φρούτα εποχής και τάρτα καρύδας.
Βραδυνό: Σαλάτα με αβοκάντο και πολύχρωμα λαχανικά.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό :«Κομπόστα» από αποξηραμένα φρούτα με μούσλι και μέλι.
Δεκατιανό:Μπανάνα ή 2 μήλα.
Μεσημεριανό:μπιφτέκια από φύτρα και μυρωδικά με πράσινη σαλάτα.
Απογευματινό:Φρούτα και τάρτα ή τρουφάκια.
Βραδυνό: Σούπα με αγγούρι και αβοκάντο.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό : Φρουτοσαλάτα με μέλι και κράνμπερις.
Δεκατιανό: παστέλι με ξηρούς καρπούς.
Μεσημεριανό: Αβοκάντο με ταμπουλέ και πράσινη σαλάτα.
Απογευματινό: Φρούτο και τάρτα ή τρουφάκια.
Βραδυνό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ από ξηρούς καρπούς και ελαφριά ντοματόσουπα
TIPS
- Μπορούμε να φτιάξουμε ελαφριά αφεψήματα-τσάγια, αφήνοντας μέσα σε χλιαρό νερό βότανα ή πράσινο τσάι. Παρ’ότι το νερό δεν είναι βραστό και πάλι παίρνουμε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
- Κατά τη διάρκεια της μέρας πίνουμε όσο νερό ή τσάι θέλουμε.
- Τα φρούτα είναι καλό να τα καταναλώνουμε πρωί ή απόγευμα και όχι μετά τα κυρίως γεύματα.
- Όταν φτιάχνουμε χυμούς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε 1 ή 2 φρούτα με παρόμοιο pH π.χ πορτοκάλια με γκρέιπ-φρουτ ή μήλο με ώριμο αχλάδι κ.λ.π.
A.X.