Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Τρουφάκια καρύδας και ξηρών καρπών(ωμοφαγικό)

Υλικά για  40  περίπου τρουφάκια

  • 1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο ή ότι μας έμεινε όταν φτιάξαμε γάλα ξηρών καρπών.
  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 1 κούπα βρώμη ή πίτουρο βρώμης
  • 4-5  κουταλιές της σούπας μέλι ή ότι άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιούμε (αν χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη θα πρέπει να την λιώσουμε σε λίγο ζεστό νερό)
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό ( ή αν χρειαστεί λίγο παραπάνω )
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό  ώσπου να γίνει σαν αραιός χυλός.
    Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο παραπάνω νερό.
  2. Σ’ ένα σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά  δίνοντας λίγο χρόνο στο μείγμα (περίπου 30 λεπτά) να φουσκώσει και να δέσουν όλα τα υλικά κάνοντας μια μάζα που κολλάει ελαφρά .
    Εάν το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
  3. Μετά από 1/2 ώρα πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα ώστε να κολλήσει πάνω τους .
    Κατόπιν τα βάζουμε στις μικρές θηκούλες για ταρτάκια και μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα.

TIPS

  • Στο μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε 3 κουταλιές της σούπας κακάο και αντί για κανέλα και γαρύφαλλο να ενισχύσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αντί για τριμμένη καρύδα στο περιτύλιγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα μελωμένα αμύγδαλα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες , κράνμπερις , ψιλοκομμένα  βερίκοκα ή δαμάσκηνα κ.λ.π.

Α.Χ.