Home Featured Πρόταση εβδομαδιαίου ωμοφαγικού μενού (χωρίς την χρήση αφυγραντή).

Πρόταση εβδομαδιαίου μενού (χωρίς τη χρήση αφυγραντήρα).

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων (1-2 το πολύ, κατά προτίμηση της ίδιας κατηγορίας) ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.
Ακόμη σκόνη από ξηρούς καρπούς (2 κουταλιές της σούπας).

Δεκατιανό: 1 μπανάνα

Μεσημεριανό: τάρτα από φύτρα ρεβιθιού και σαλάτα χωριάτικη.

Απόγευμα: φρουτοχυμός ή φρούτα καιΤάρτα καρύδας με βρώμη

Βράδυ: αβοκάντο σούπα, με 2-3 κουταλιές της σούπας φουσκωμένο πλιγούρι.

 

ΤΡΙΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: πουρές 2 μήλων με σταφίδες και 2 κουταλιές τριμμένους ξηρούς καρπούς με  κανέλα.

Δεκατιανό: 1/2 αβοκάντο με μια κουταλιά γλυκού μέλι.

Μεσημεριανό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ ξηρών καρπών .

Απόγευμα: φρουτοχυμός και τάρτα γλυκιά  ή φρούτα και τάρτα.

Βράδυ: 1 ποτήρι γάλα από αμύγδαλα και 1 μπολ με «κομπόστα» αποξηραμένων φρούτων.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.

Δεκατιανό: μαλακό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς.

Μεσημεριανό: Σπαγγέτι από  κολοκύθια και καρότα με σάλτσα τομάτας και μυρωδικά.

Απόγευμα: 3 Τρουφάκια καρύδας και ξηρών ,  1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου

Βράδυ: ντοματόσουπα με πληγούρι φουσκωμένο και μυρωδικά.

 

ΠΕΜΠΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μπανάνα με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Δεκατιανό: αβοκάντο με μέλι.

Μεσημεριανό: πληγούρι με λαχανικά και σαλάτα λάχανο με φρούτα.

Απόγευμα: φρούτα εποχής και τάρτα.

Βραδυνό: Σαλάτα με φύτρα φακής ή πολυσπόρια

.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό : γάλα από αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς με μούσλι

Δεκατιανό :1 χούφτα άψητα  αμύγδαλα

Μεσημεριανό: Μπιφτέκια με φύτρα φακής  και πράσινη σαλάτα με πέστο μαιντανού.

Απόγευμα:Φρούτα εποχής και τάρτα καρύδας.

Βραδυνό: Σαλάτα με αβοκάντο και πολύχρωμα λαχανικά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό :«Κομπόστα» από αποξηραμένα φρούτα με μούσλι και μέλι.

Δεκατιανό:Μπανάνα ή 2 μήλα.

Μεσημεριανό:μπιφτέκια από φύτρα και μυρωδικά με πράσινη σαλάτα.

Απογευματινό:Φρούτα και τάρτα ή τρουφάκια.

Βραδυνό: Σούπα με αγγούρι και αβοκάντο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό : Φρουτοσαλάτα με μέλι και κράνμπερις.

Δεκατιανό:  παστέλι με ξηρούς καρπούς.

Μεσημεριανό: Αβοκάντο με ταμπουλέ και πράσινη σαλάτα.

Απογευματινό: Φρούτο και τάρτα ή τρουφάκια.

Βραδυνό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ από ξηρούς καρπούς και ελαφριά ντοματόσουπα

TIPS

  • Μπορούμε να φτιάξουμε ελαφριά αφεψήματα-τσάγια, αφήνοντας  μέσα σε χλιαρό νερό βότανα ή πράσινο τσάι. Παρ’ότι το νερό δεν είναι βραστό και πάλι παίρνουμε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Κατά τη διάρκεια της μέρας πίνουμε όσο νερό ή τσάι θέλουμε.
  • Τα φρούτα είναι καλό να τα καταναλώνουμε πρωί ή απόγευμα και όχι μετά τα κυρίως γεύματα.
  • Όταν φτιάχνουμε χυμούς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε 1 ή 2 φρούτα με παρόμοιο pH π.χ πορτοκάλια με γκρέιπ-φρουτ ή μήλο με ώριμο αχλάδι  κ.λ.π.

A.X.

  • AINOY

    ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ..ΦΕΡΥΠΙΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ..!!ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ..ΔΥΝΑΤΑ..ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΣ ΑΠΟ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ…ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΜΠΟΝΤΥ-ΜΠΙΛΝΤΕΡ ΩΜΟΦΑΓΟΣ ΤΡΩΕΙ 10 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ..!!