Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Τάρτα καρύδας με βρώμη (ωμοφαγική)

Υλικά για μία φόρμα τάρτας

Βάση

  • 2  φλυτζάνια βρώμη ή 1 φλυτζ. πίτουρο βρώμης
  • 3 φλυτζάνια καρύδα τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. νερό
  • 4 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάβης  ή  μέλι ή στέβια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα 
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο

Κρέμα καρύδας με ξηρούς καρπούς

  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλαασπρισμένα
  • 100 gr κρέμα καρύδας
  • 2-3 κουταλιές μέλι ή σιρόπι
  • αποξηραμένα φρούτα σταφίδες, μπλούμπερις, γκράνμπερις, βερύκοκα, κ.λ.π .ή και φρέσκα.

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  μέχρι να έχουμε μια σταθερή πάστα και την στρώνουμε στην ταρτιέρα.
  3. Για την κρέμα : στο μικρό μίξερ κάνουμε σκόνη τα αμύγδαλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Φιάχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω στη βάση.
  4. Στρώνουμε στην επιφάνεια τα φρούτα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

TIPS

  • Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρούς καρπούς έχουμε.
  • Αντί για κανέλα και γαρύφαλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  βανίλια ή ανθόνερο ή ξύσμα εσπεριδοειδών.
  • Αντί για κρέμα μπορούμε να βάλουμε βούτυρο καρύδας.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη την τάρτα και έτσι μπορούμε να την διατηρήσουμε μέχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο.
  • Σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ιδανικό και για τα παιδιά που αν τα εκπαιδεύσουμε από μικρά σε νέες γεύσεις , εύκολα θα ενταχθούν στη διατροφή τους.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και ξέρουμε οτι θα καταναλώσουμε την τάρτα σε πάνω από μία ημέρα, καλό θα είναι να τα βάζουμε όταν θα την σερβίρουμε.

Α.Χ.