Υλικά
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 1/2 μικρή σεληνόριζα
- 2 ώριμα αχλάδια
- χυμό 2 λάιμ και ξύσμα από 1 ή αντίστοιχη ποσότητα λεμονιού
- χυμό 1/2 πορτοκαλιού
- 1/3 κουταλάκι τριμμένο γλυκάνισο
- αλατοπίπερο
- πιπέρι καγιέν κατά βούληση
- βλαστάρια γλυκάνισου και φιλέτα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τη σεληνόριζα και και τα αχλάδια και τα πολτοποιούμε.
- Αφαιρούμε με κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο και κρατάμε τις “κούπες” για το σερβίρισμα.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλάτι, την οξύτητα και το καγιέν.
- Αφήνουμε το ντιπ για λίγο στο ψυγείο και γεμίζουμε τις κενές “κούπες”.
Α.Χ.