Υλικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1 μικρή σελινόριζα ή 1/2 μεγάλη
- 2 μεσαίες πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- 1/2 κ.γ ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ ξερό κόλιανδρο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
Παρασκευή
- Κόβουμε ολα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια (δεν έχει σημασία το σχήμα γιατί θα τα πολτοποιήσουμε).
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά και τα περνάμε για 2-3 λεπτά από το λάδι.
- Ρίχνουμε νερό 2 – 3 δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό από το λεμόνι και πολτοποιούμε πολύ καλά με το μπίμερ ή σε ένα μπλέντερ.
- Στο σερβίρισμα στολίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι και ένα φύλλο δυόσμου.