Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Η Γρίππη Σούπες Κατεργάζεται [Μπρόκολο με Σελινόριζα και Τζίντζερ] VEGAN

Υλικά

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 μικρή σελινόριζα ή 1/2 μεγάλη
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • 1/2 κ.γ ξερό δυόσμο
  • 2 κ.σ ξερό κόλιανδρο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή

  1. Κόβουμε ολα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια (δεν έχει σημασία το σχήμα γιατί θα τα πολτοποιήσουμε).
  2. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά και τα περνάμε για 2-3 λεπτά από το λάδι.
  4. Ρίχνουμε νερό 2 – 3 δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό από το λεμόνι και  πολτοποιούμε πολύ καλά με το μπίμερ ή σε ένα μπλέντερ.
  6. Στο σερβίρισμα στολίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι και ένα φύλλο δυόσμου.