Υλικά για 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο-μπέλλο ή σαμπινιόν
- 3 κουταλιές τριμμένο παντζάρι
- 3 κουταλιές τριμμένο καρότο
- 3 κουταλιές τριμμένο λάχανο
- 1 σκελίδα ψιλοτριμμένο σκόρδο
- 1/3 φλυτζανιού ψιλοκομμένο αμύγδαλο
- χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένη μαντζουράνα
- αλατοπίπερο
- τσίλι κατά βούληση
Παρασκευή
- Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, τα περνάμε με λεμόνι και αλάτι και τ’ αφήνουμε για 1-2 ώρες στο φούρνο στους 45 βαθμούς για να μαραθούν ή τα γεμίζουμε αμέσως.
- Τρίβουμε στη ψιλή πλευρά του τρίφτη το καρότο και το παντζάρι, τα στύβουμε καλά και περνάμε το λάχανο από το μίξερ να ψιλοκοπεί.
- Ψήνουμε-αν θέλουμε-για 10′ στο φούρνο τα αμύγδαλα για να πάρουν πιο έντονη μυρωδιά και γεύση και τα περνάμε από το μίξερ.
- Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα πολτοποιούμε όσο μπορούμε πιο καλά. Εάν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα ακόμα.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε σαν σαλάτα, ορεκτικό ή ωμοφαγικό γεύμα.
Α.Χ.