Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Γεμιστά μανιτάρια με πατέ από λαχανικά, αμύγδαλα και μαντζουράνα.

Υλικά για 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο-μπέλλο ή σαμπινιόν

  • 3 κουταλιές τριμμένο παντζάρι
  • 3 κουταλιές τριμμένο καρότο
  • 3 κουταλιές τριμμένο λάχανο
  • 1 σκελίδα ψιλοτριμμένο σκόρδο
  • 1/3 φλυτζανιού ψιλοκομμένο αμύγδαλο
  • χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη μαντζουράνα
  • αλατοπίπερο
  • τσίλι κατά βούληση

Παρασκευή

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, τα περνάμε με λεμόνι και αλάτι και τ’ αφήνουμε για 1-2 ώρες στο φούρνο στους 45 βαθμούς για να μαραθούν ή τα γεμίζουμε αμέσως.
  2. Τρίβουμε στη ψιλή πλευρά του τρίφτη το καρότο και το παντζάρι, τα στύβουμε  καλά και περνάμε το λάχανο από το μίξερ να ψιλοκοπεί.
  3. Ψήνουμε-αν θέλουμε-για 10′ στο φούρνο τα αμύγδαλα για να πάρουν πιο έντονη μυρωδιά και γεύση και τα περνάμε από το μίξερ.
  4. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα πολτοποιούμε όσο μπορούμε πιο καλά. Εάν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα ακόμα.
  5. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε σαν σαλάτα, ορεκτικό ή ωμοφαγικό γεύμα.

Α.Χ.