Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλό και δεν υπάρχουν σοβαρές γευστικές διαφορές με τα τοματάκια που λιάζονται στον ήλιο.
Υλικά
- 1 κιλό τομάτες μικρές pommodoro κομμένες στη μέση κάθετα
- αλάτι
- προαιρετικά 1-2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο
- προαιρετικά 5-6 σκελίδες σκόρδο
- προαιρετικά 3-4 πιπεριές τσούσκες ή τσίλι
- φύλλα δάφνης
Παρασκευή
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τις τομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
- Απλώνουμε τις τομάτες σε ταψί με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω και τις αλατίζουμε.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς C για 5-6 ώρες και αφού τις αναποδογυρίσουμε τις αφήνουμε για 3-4 ώρες ακόμα ή μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά και να ζαρώσουν.
- Βγάζουμε τα τοματάκια από το ταψί και τ’ απλώνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
- Αφού κρυώσουν εντελώς τα περιλούζουμε με βραστό νερό και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 5′-10′. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε τα τοματάκια σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο και αφού προσθέσουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας τα σκεπάζουμε εντελώς με ελαιόλαδο.
Α.Χ.