Όλα τα υλικά είναι άψητα και κατά το δυνατόν χωρίς μεγάλες επεξεργασίες, έτσι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα των 20 cm, με αποσπώμενη βάση.
Υλικά
για τη βάση
- 2 φλυτζάνια τριμμένη καρύδα
- 2 φλυτζάνια βρώμη ή πίτουρο βρώμης
- 1 φλυτζάνι άψητα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης
- 4-5 κουταλιές μέλι
- 1/2 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας ή σκέτο νερό
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
για την κρέμα
- 3 ώριμες μπανάνες
- 3 κουταλιές μέλι
- 150 gr βρώμη
- 150 gr αμύγδαλα
- προαιρετικά 1 κουταλάκι υγρή βανίλια ή σπόρους
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κεράσια
Παρασκευή
βάση
Ψιλικόβουμε τους ξηρούς καρπούς στο μίξερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί , μέχρι να πάρουμε μια σταθερή πάστα. Στην περίπτωση που δεν είναι αρκετά σταθερή, προσθέτουμε λίγη ακόμα βρώμη ή καρύδα.
Στρώνουμε το μείγμα στα ταρτάκια ή ακόμα και σε ποτήρια ή μπωλ του παγωτού ή στη μεγάλη ταρτιέρα , και μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα τ’ αφήνουμε στο ψυγείο.
κρέμα
Βάζουμε σε στεγνό μίξερ τη βρώμη και την κάνουμε σκόνη. Το ίδιο κάνουμε και με τους ξηρούς καρπούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το μέλι με τς μπανάνες, ψιλοκόβουμε τα κεράσια και σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και στολίζουμε με κεράσια, τριμμένη καρύδα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αφήνουμε για 2-3 ώρες τις τάρτες στο ψυγείο να δροσίσουν.
Α.Χ.