Το τζίντζερ και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστό στους Κινέζους πάνω από 2.000 χρόνια. Βοηθά στην τόνωση του κυκλοφορικού, είναι αντισηπτικό και το χρησιμοποιούμε για απόχρεμψη(δες σχετική συνταγή) . Αυξάνει επίσης την επιτόπου κυκλοφορία αν χρησιμοποιηθεί για επάλειψη.Το σιρόπι του τζίντζερ θα μας δώσει πολύ ενδιαφέρουσα γεύση σε γλυκά και μπισκοτάκια και το Καλοκαίρι μας δροσίζει με την ιδιαίτερη σπιρτάδα του σε χυμούς και στο κρύο τσάι.

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι μέλι
  • 5 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο δυνατό

Παρασκευή

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20-30 λεπτά και σουρώνουμε το σιρόπι τζίντζερ και το αποθηκεύουμε αφού κρυώσει.

Ταιριάζει τέλεια με κρύο τσάι μέντας και σάλτσες βινεγκρέτ. Δοκιμάστε το με χυμό λεμονιού!

Α.Χ.

Δείτε και άλλες συνταγές για γλυκά κουταλιού και σιρόπια

Μαρμελάδα ντομάτας με αρμπαρόριζα..!

Σύκο. Γλυκό του κουταλιού.

Spicy σιρόπι με μπαχαρικά.

Σιρόπι μέντας ή δυόσμου.

 

 

 

Α