Έκρηξη μυρωδιάς και γεύσης .

Ιδανικό για το κρύο τσάι, τις μηλόπιτες, τις παρασκευές με τα αποξηραμένα φρούτα και τα εσπεριδοειδή, τα φρέσκα σύκα και τους ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε λίγες σταγόνες στο παγωτό και το κοινό γιαούρτι μαζί με μέλι, στο χυμό του μήλου και το μούσλι, τα δημητριακά και τις φρέσκες σαλάτες με όλων των ειδών τα μούρα. Ιδανικό για τη σαγκρία αλλά και τη ρακί (μικρές ποσότητες για αντίστοιχες μικρές αμαρτίες).

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 4-5 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1/2 άτριφτο μοσχοκάρυδο
  • 4 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
  • 1 ολόκληρο φασόλι βανίλιας ή 2 κουταλάκια υγρή
  • 10 κόκκους κάρδαμο

Παρασκευή

Περνάμε από το αντικολητικό τηγάνι για λίγο τα μπαχαρικά εκτός από τη βανίλια και το τζίντζερ.Έτσι βγαίνουν τα έλαια των μπαχαρικών.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά περίπουή όσο χρόνο χρειάζεται για να δέσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε .

Σε όλα τα σιρόπια μπορούμε αν είμαστε αυστηροί, ν’ αντικαταστήσουμε ένα μέρος ή και όλη τη ζάχαρη με μέλι ή με την ίδια λογική να δώσουμε αρώματα σε γλυκαντικά σιρόπια της επιλογής μας . Θα υπάρχει μικρή διαφορά στη γεύση και το χρώμα και ίσως κάποιος κίνδυνος να ζαχαρώσει το μέλι. Αλλά εύκολα μπορούμε να ξαναβράσουμε το σιρόπι και να το επαναφέρουμε, όσο για το χρώμα και τη γεύση, κανένας δε θα μας μαλώσει!

Α.Χ.