Από τις πιο γνωστές παραδοσιακές Ηπειρώτικες πίτες που φτιάχνεται με 4-5 μόνο υλικά , φτωχική σε ποικιλία υλικών αλλά πάμπλουτη σε αποτέλεσμα γεύσης.
Υλκά
- 1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
- 300 gr φέτα
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό με γάλα
- 3/4 του φλυτζανιού λάδι ελιάς
Παρασκευή
- Βράζουμε το αλεύρι με το νερό, τ’ αυγά και το γάλα να μαλακώσει και να γίνει χυλός .
- Το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη , το λάδι και όσο αλάτι θέλουμε.
- Ρίχνουμε σ’ ένα μέτριο ταψί λίγο λάδι και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
- Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με το καυτό λάδι ώστε να κάνει από κάτω κρούστα. Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι λεπτό.
- Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και αφού το καταβρέξουμε με λίγο λάδι το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
TIPS
Τη συνταγή τη βρήκα χωρίς μετρήσεις στα υλικά και την έφτιαξα με δικούς μου υπολογισμούς . Bγήκε ελαφρά τραγανή και πεντανόστιμη!
Α.Χ.