Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα.
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 200 gr baby άσπρα μανιτάρια ή μεγαλύτερα κομμένα στα 4
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/3 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι στο τέλος
για τη μαρινάδα
- 1 κουταλάκι ξερό κόλλιανδρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
- ξύσμα από 1 λάιμ ή 1/2 περγαμόντο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- πιπέρι κατά βούληση
- 1 πρέζα καγιέν ή μια τσούσκα ψιλοκομμένη
- 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι σιναπόσπορο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4-5 κουταλιές ταμάρι
Παρασκευή
- Κόβουμε τους ανθούς από το κουνουπίδι και τους περνάμε από το μούλτι προσεκτικά μέχρι να γίνουν σαν ρύζι.
- Προετοιμάζουμε τα μανιτάρια (προσωπικά τα πλένω πάντα με νερό κάτω από τη βρύση, φροντίζοντας να κάνω γρήγορα για να μην απορροφήσουν υγρασία και να τα σκουπίσω) και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε μέσα τα μανιτάρια να κολυμπήσουν για 1 ώρα περίπου.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τη μαρινάδα όσο αλάτι και λεμόνι μπορεί να χρειάζεται ακόμα.
- Μπορούμε να συνδυάσουμε με πράσινα χονδροκομμένα σαλατικά ή ωμοφαγικά κράκερς και φυτικό τυρί.
Α.Χ.