Χρωματιστή, τραγανή, δροσερή, Καλοκαιρινή,νόστιμη, ”φουλ” στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά.
Υλικά για μεγάλη σαλάτα
- 1 καλαμπόκι
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 πράσινη πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μικρό σκόρδο
- 1 μέτριο καρότο
- 1/2 -1 αβοκάντο (ανάλογα με το μέγεθος)
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ή κόλλιανδρο
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλατοπίπερο
- ξύσμα λεμονιού
- λαδολέμονο
Παρασκευή
- Αφαιρούμε με το μαχαίρι τους σπόρους του καλαμποκιού και τους αφήνουμε για λίγο σε ζεστό νερό.
- Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά καρέ, χτυπάμε το λαδολέμονο με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Λούζουμε και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα με τη σάλτσα, αφήνουμε για 1/2 ώρα τουλάχιστον να μαριναριστούν και να μαλακώσουν και σερβίρουμε…
Α.Χ.