Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegan] Vegan Μους Σοκολάτα – Πορτοκάλι με Αβοκάντο!!!

Υλικά

Μους

  • 2 πολύ ώριμα  αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 150 γρ. κουβερτούρα ( υπάρχουν πολλές vegan κουβερτούρες στην αγορά)
  • 3 – 4 κ.σ. σιρόπι πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι

Σιρόπι πορτοκάλι

  • 1/2 φλ. χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμός λεμόνι

 

 

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στο 1/3 της ποσότητας και να δέσει.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν.