Υλικά
Μους
- 2 πολύ ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 150 γρ. κουβερτούρα ( υπάρχουν πολλές vegan κουβερτούρες στην αγορά)
- 3 – 4 κ.σ. σιρόπι πορτοκάλι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια ζαχαροπλαστικής
- 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
Σιρόπι πορτοκάλι
- 1/2 φλ. χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμός λεμόνι
Προετοιμασία
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στο 1/3 της ποσότητας και να δέσει.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν.