Υλικά
Μους
- 200 γρ. βιολογικό Silken tofu ή μία συσκευασία
- 1 φλ. χυμός λεμόνι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 σφηνάκι λεμοντσέλο (προεραιτικά)
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια ζαχαροπλαστικής
Παστέλι
- 1 φλ. κινόα βρασμένη
- 1/2 φλ. κάσιους
- 2 – 3 κ.σ. καρύδια
- 1 φλ. σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας
- 3 κ.σ. σουσάμι
Προετοιμασία
Μους
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το λεμόνι με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
- Μόλις μειωθούν τα υγρά και πήξει το σιρόπι προσθέτουμε το βούτυρο και το λεμοντσέλο.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το τόφου και το σιρόπι, χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη μους.
Παστέλι
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μία μάζα
- Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Στρώνουμε το μίγμα σε μία ταρτιέρα ή σε τσέρκια (μεγέθους της επιλογής σας)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για μία ώρα
- Αφήνουμε το παστέλι λίγη ώρα να κρυώσει και το γεμίζουμε με τη μους.
- Μετά από μία ώρα στο ψυγείο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.