Θρεπτική σούπα, μυρωδάτη, “φουλ” βιταμίνες. Έρχεται Καλοκαίρι…μην ξεχνιόμαστε.
Υλικά για 2 μερίδες
- 3 μεγάλα βιολογικά καρότα
- 1 1/2 ώριμο μεγάλο αβοκάντο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
- 1 μικρό σκόρδο λιωμένο
- αλατοπίπερο κατά βούληση
- ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Παρασκευή
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και τα χτυπάμε σε δυνατό μούλτι με 1 ποτήρι χυμό καρότου ή νερό μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
- Προσθέτουμε αβοκάντο, χυμό λεμόνι, σκόρδο, τζίντζερ, αλατοπίπερο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το πιο βελούδινο αποτέλεσμα.
- Εάν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε χυμό ή νερό, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αν χρειάζεται λεμόνι και αλάτι, χτυπάμε για 1′ και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το κρεμμύδι.
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο.
Α.Χ.