Υλικά για 1 μερίδα
- 2 βιολογικά αυγά
- 1/4 φλυτζανιού γάλα
- 1 κουταλιά αλεύρι up
- αλατοπίπερο
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
για τη γέμιση
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1/2 φρέσκο κρεμμύδι
- 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 4 μέτρια άσπρα μανιτάρια
- 4-5 ντοματίνια
- 60 gr κεφαλογραβιέρα ή καπνιστό τυρί
- 5-6 φύλλα δυόσμου
- αλατοπίπερο
- καπνιστή πάπρικα
- Ετοιμάζουμε το σπανάκι, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.
- Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, το δυόσμο και τα μπαχαρικά.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και τα χτυπάμε με τα αυγά, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το αλάτι να το ρίξουμε στο τέλος, (αυτή η τεχνική βοηθά να μη διαλύεται η ομελέτα).
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ζεστό, όχι καυτό, λάδι και βοηθάμε την ομελέτα να ψηθεί κάνοντας 2-3 “τρύπες” μετά από 1′-2′ , ώστε να περνάει κάτω η άψητη ποσότητα. Γυρνάμε την ομελέτα και απ’ την άλλη πλευρά και αλατίζουμε.
- Όταν η ομελέτα είναι ψημένη αλλά ζουμερή, αποσύρουμε το τηγάνι και στρώνουμε το μείγμα των λαχανικών στη μισή πλευρά της, διπλώνουμε πατώντας ελαφρά το επάνω μέρος της ομελέτας και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με άνηθο, πάπρικα ή τριμμένο τυρί.
Α.Χ.