Υλικά για 1 μερίδα

  • 2 βιολογικά αυγά
  • 1/4 φλυτζανιού γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι up
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

για τη γέμιση

  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1/2 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 4 μέτρια άσπρα μανιτάρια
  • 4-5 ντοματίνια
  • 60 gr κεφαλογραβιέρα ή καπνιστό τυρί
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • αλατοπίπερο
  • καπνιστή πάπρικα

Παρασκευή

  1. Ετοιμάζουμε το σπανάκι, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.
  2. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το  σκόρδο, τα ντοματίνια, το δυόσμο και τα μπαχαρικά.
  3. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού.
  4. Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και τα χτυπάμε με τα αυγά, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το αλάτι να το ρίξουμε στο τέλος, (αυτή η τεχνική βοηθά να μη διαλύεται η ομελέτα).
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ζεστό, όχι καυτό, λάδι και βοηθάμε την ομελέτα να ψηθεί κάνοντας 2-3 “τρύπες” μετά από 1′-2′ , ώστε να περνάει κάτω η άψητη ποσότητα. Γυρνάμε την ομελέτα και απ’ την άλλη πλευρά και αλατίζουμε.
  6. Όταν η ομελέτα είναι ψημένη αλλά ζουμερή, αποσύρουμε το τηγάνι και στρώνουμε το μείγμα των λαχανικών στη μισή πλευρά της, διπλώνουμε πατώντας ελαφρά το επάνω μέρος της ομελέτας και σερβίρουμε.
  7. Γαρνίρουμε με άνηθο, πάπρικα ή τριμμένο τυρί.

Α.Χ.