Υλικά για 18 spring rolls

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 μεγάλο φλυτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
  • 1 μεγάλο χονδροξισμένο καρότο
  • 1 χονδροξισμένο κολοκύθι
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ ή 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα τσίλι
  • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Παρασκευή

  1. Τρίβουμε στα χέρια το λάχανο, με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας κατά πλάτος σε 3 μέρη.
  4. Απλώνουμε κατά πλάτος σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 κουταλιά γέμιση και ρολλάρουμε απαλά και σφιχτά, φροντίζοντας να διπλώσουμε το φύλλο δεξιά και αριστερά ώστε να κρατήσουμε φυλακισμένη τη γέμιση.
  5. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, γυρνώντας τα spring rolls απ΄όλες τις πλευρές για 2′-3′ και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίξουν πολύ καλά.
  6. Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Α.Χ.