Υλικά για 18 spring rolls
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 μεγάλο φλυτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
- 1 μεγάλο χονδροξισμένο καρότο
- 1 χονδροξισμένο κολοκύθι
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ ή 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο
- 1 πρέζα τσίλι
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Παρασκευή
- Τρίβουμε στα χέρια το λάχανο, με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας κατά πλάτος σε 3 μέρη.
- Απλώνουμε κατά πλάτος σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 κουταλιά γέμιση και ρολλάρουμε απαλά και σφιχτά, φροντίζοντας να διπλώσουμε το φύλλο δεξιά και αριστερά ώστε να κρατήσουμε φυλακισμένη τη γέμιση.
- Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, γυρνώντας τα spring rolls απ΄όλες τις πλευρές για 2′-3′ και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίξουν πολύ καλά.
- Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Α.Χ.