Υλικά για 5 μανιτάρια porto bello μέτρια
για τη μαρινάδα
- 1/3 φλυτζανιού χυμό λεμόνι
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι μέλι
- αλατοπίπερο
για τη γέμιση
- 3-4 λιαστά τοματάκια στο λάδι ψιλοκομμένα
- 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- 1/2 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- τα στελέχη από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και μαριναρισμένα
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, φροντίζοντας να λιώσει το μέλι.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στη μαρινάδα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, γεμίζουμε τις κοιλότητες με μαρινάδα και τ’ ακουμπάμε μέσα σ’ αυτήν.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, προσθέτουμε τη μαρινάδα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Α.Χ.