Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 2 αυγά
- 200 γρ. μπρόκολο (μόνο οι κορυφές)
- 100 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. γάλα
- 2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά της επιλογής σας
- 2 κ.σ. τριμμένο παξιμάδι ολικής
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι ολόκληρο
- 1 κ.γ. ροζ πιπέρι ολόκληρο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο
- αλάτι
Προετοιμασία
- Ρίχνουμε το μπρόκολο σε βραστό νερό για ένα λεπτό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος τα τυριά, την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την μαραθόριζα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τις χυλοπίτες και το μπρόκολο, περιχύνουμε με το μείγμα από το γάλα και τα τυριά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει κρούστα.