Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] Σουφλέ με σπιτικές χυλοπίτες, Μπρόκολο και Μαραθόριζα

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μπρόκολο (μόνο οι κορυφές)
  • 100 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα τριμμένη  στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. τριμμένο παξιμάδι ολικής
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι ολόκληρο
  • 1 κ.γ. ροζ πιπέρι ολόκληρο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο
  • αλάτι

 

Προετοιμασία

  1. Ρίχνουμε το μπρόκολο σε βραστό νερό για ένα λεπτό.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος τα τυριά, την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την μαραθόριζα μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις χυλοπίτες και το μπρόκολο, περιχύνουμε με το μείγμα από το γάλα και τα τυριά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει κρούστα.