- 2 φλιτζ. φαγόπυρο
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζ. λιναρόσπορο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 3 φλιτζ. ψιλοκομμένο σπανάκι
- 3 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζ καρύδια
- 1 κ.σ χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
- 4 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
- 1 κ.σ ροζ πιπέρι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε σε νερό το φαγόπυρο για 24 ώρες
- Βάζουμε στο μπλέντερ το φαγόπυρο, μαϊντανό, δυόσμο, λιναρόσπορο, ρίγανη, λάδι, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά
- Στρώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και βάζουμε στον αφυγραντήρα ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 5 – 6 ώρες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, άνηθο, κρεμμύδι και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους
- Προσθέτουμε τα καρύδια, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά
- Απλώνουμε πάνω στη τάρτα το μείγμα και στολίζουμε με το ροζ πιπέρι και τα ντοματίνια όπως στη φωτογραφία