Υλικά

  • 2 φλιτζ. φαγόπυρο
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2  φλιτζ. λιναρόσπορο
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 3 φλιτζ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζ καρύδια
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
  • 4 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κ.σ ροζ πιπέρι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε σε νερό το φαγόπυρο για 24 ώρες
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το φαγόπυρο, μαϊντανό, δυόσμο, λιναρόσπορο, ρίγανη, λάδι, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά
  3. Στρώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και βάζουμε στον αφυγραντήρα ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 5 – 6 ώρες
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, άνηθο, κρεμμύδι και λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους
  5. Προσθέτουμε τα καρύδια, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά
  6. Απλώνουμε πάνω στη τάρτα το μείγμα και στολίζουμε με το ροζ πιπέρι και τα ντοματίνια όπως στη φωτογραφία