Υλικά
- 2 φλιτζ. φαγόπυρο
- 1/2 σταφίδες
- 1/2 χουρμάδες
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ χυμό λάιμ
- ξύσμα από μισό λάιμ
- 1/4 πιπεριά τσίλι
- 1 αβοκάντο
- 2 μπανάνες
- 1 κ.σ. λουίζα
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγάβης
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε το φαγόπυρο σε νερό για 24 ώρες
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για 8 με 10 ώρες
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το φαγόπυρο, τις σταφίδες, τους χουρμάδες, τον λιναρόσπορο,τη λουίζα και τα αμύγδαλα μέχρι λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη
- Στρώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και την βάζουμε στον αφυγραντήρα ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 5 με 6 ώρες
- βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, την 1 1/2 μπανάνα, την πιπεριά τσίλι,το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη τάρτα
- κόβουμε την υπόλοιπη μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα