Μπορούμε να την βράσουμε ή να την γευτούμε ωμή με πλήρη τα θρεπτικά συστατικά της.
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 φλυτζάνια τριμμένη κολοκύθα
- 1 φλυτζάνι κάσιους
- 2 φλυτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι κανέλλα
- 1/3 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
- αλατοπίπερο
- χυμό λεμονιού κατά βούληση
Παρασκευή
για raw επιλογή
- Αφήνουμε για 3-4 ώρες την τριμμένη κολοκύθα στον αφυγραντή ή στο φούρνο στους 50 με μισάνοιχτη πόρτα, μέχρι να μαραθεί.
- Προετοιμάζουμε γάλα από κάσιους. Βάζουμε στο μίξερ τα κάσιους με το νερό και χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Αν θέλουμε σουρώνουμε, ούτως ή άλλως τα κάσιους δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου υπολοίματα.
- Πολτοποιούμε την κολοκύθα και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Για πιο απαλό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τη ράβδο ή το Vitamix ή κάποιο δυνατό μίξερ. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και
- σερβίρουμε με raw κρουτόνς ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
για μαγειρεμένη vegan επιλογή
- Χονδροκόβουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει, με λίγο νερό στο ταψάκι.
- Προετοιμάζουμε το γάλα από κάσιους και μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε με μια μπαλίτσα φυτικό γιαούρτι ή ψημένα κάσιους και κρουτόνς.
- Αν προτιμάμε αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, με απώλεια όμως αρκετών θρεπτικών συστατικών του γάλακτος.
Α.Χ.