Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 2.Κυρίως Πιάτα [raw food vegan] Πικάντικη Φθινοπωρινή σούπα με κόκκινη κολοκύθα.

Μπορούμε να την βράσουμε ή να την γευτούμε ωμή με πλήρη τα θρεπτικά συστατικά της.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 φλυτζάνια τριμμένη κολοκύθα
  • 1 φλυτζάνι κάσιους
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • 1/3 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • χυμό λεμονιού κατά βούληση

Παρασκευή

για raw επιλογή

  1. Αφήνουμε για 3-4 ώρες την τριμμένη κολοκύθα στον αφυγραντή ή στο φούρνο στους 50 με μισάνοιχτη πόρτα, μέχρι να μαραθεί.
  2. Προετοιμάζουμε γάλα από κάσιους. Βάζουμε στο μίξερ τα κάσιους με το νερό και χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Αν θέλουμε σουρώνουμε, ούτως ή άλλως τα κάσιους δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου υπολοίματα.
  3. Πολτοποιούμε την κολοκύθα και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Για πιο απαλό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τη ράβδο ή το Vitamix ή κάποιο δυνατό μίξερ. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και
  4. σερβίρουμε με raw κρουτόνς ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

για μαγειρεμένη vegan επιλογή

  1. Χονδροκόβουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει, με λίγο νερό στο ταψάκι.
  2. Προετοιμάζουμε το γάλα από κάσιους και μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε με μια μπαλίτσα φυτικό γιαούρτι ή ψημένα κάσιους και κρουτόνς.
  3. Αν προτιμάμε αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, με απώλεια όμως αρκετών θρεπτικών συστατικών του γάλακτος.

Α.Χ.