Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegan] Κέηκ σοκολάτας. Αντικαταστήσαμε τα αυγά με πουρέ μήλου και το βούτυρο με ελαιόλαδο!

 

Μια συνταγή βασισμένη στην αντικατάσταση των αυγών με πουρέ μήλου και του βούτυρου ή της μαργαρίνης με ελαιόλαδο. Απόλυτα Vegan, υγιεινή και σοκολατένια.

Υλικά

  • 300 gr πουρέ μήλου
  • 100 gr ζάχαρη
  • 100 gr ελαιόλαδο
  • 150 gr xυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • βανίλια
  • 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 gr καλό κακάο

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον πουρέ μήλου με το χυμό και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά.
  4. Βάζουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Λαδώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 30′-40′ στον αέρα.
  7. Αφού κρυώσει λίγο, βγάζουμε το κέηκ απ΄τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Προαιρετικά αχνίζουμε με ζάχαρη, γλασσάρουμε με γλάσσο πορτοκαλιού ή συνοδεύουμε με σάλτσα σοκολάτας.

για τον πουρέ μήλου δείτε:

Τρόφιμα Hacking: Αντικαταστήστε τα Αυγά (των συνταγών) με Πουρέ Μήλων – VEGAN

Α.Χ.

 

  • Elissavet Koutouxidou

    Άμα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε και τη ζάχαρη με άλλο γλυκαντικό, τότε θαρρώ θα ήταν πλήρως υγειινό. Αλήθεια, βγαίνει η συνταγή αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσουμε στέβια, ή σιρόπι αγα΄θης ή σφενδάμου?

    • greemchef

      Καλησπέρα, όχι δεν γίνεται να βάλεις κάποιο σιρόπι, μονο με στέβια που όμως είαι και αυτή πολύ επεξεργαμένη και έχει συντηρητικά. Συνήθως η αναλογία στέβιας / ζάχαρης είναι 1 προς 1 αλλά δεν είναι απόλυτο. Κατά την γνώμη μου η αγνή βιολογική ανεπεξέργαστη ζάχαρη είναι η πιο υγιεινή επιλογή