Μια συνταγή βασισμένη στην αντικατάσταση των αυγών με πουρέ μήλου και του βούτυρου ή της μαργαρίνης με ελαιόλαδο. Απόλυτα Vegan, υγιεινή και σοκολατένια.
Υλικά
- 300 gr πουρέ μήλου
- 100 gr ζάχαρη
- 100 gr ελαιόλαδο
- 150 gr xυμό πορτοκάλι
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- βανίλια
- 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 gr καλό κακάο
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τον πουρέ μήλου με το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά.
- Βάζουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Λαδώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 30′-40′ στον αέρα.
- Αφού κρυώσει λίγο, βγάζουμε το κέηκ απ΄τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Προαιρετικά αχνίζουμε με ζάχαρη, γλασσάρουμε με γλάσσο πορτοκαλιού ή συνοδεύουμε με σάλτσα σοκολάτας.
για τον πουρέ μήλου δείτε:
Τρόφιμα Hacking: Αντικαταστήστε τα Αυγά (των συνταγών) με Πουρέ Μήλων – VEGAN
Α.Χ.