Υλικά για 28 περίπου κομμάτια

για τη ζύμη κουρού

  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι της επιλογής μας και 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
  • 200 gr κρασί (1 ποτήρι)
  • 200 gr ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (1 ποτήρι)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

για τη γέμιση

3 ώριμα, γλυκά , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα ροδάκινα

1/2 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα

2-3 κουταλιές ζάχαρη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλα

1 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα

ανθόνερο

Παρασκευή

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά εκτός από το ανθόνερο και το 1 φλυτζάνι καρύδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά της ζύμης ελαφρά χωρίς να ζυμώνουμε με δύναμη.
  3. Η ζύμη είναι εξαιρετικά απαλή και μαλακιά, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά την αφήνουμε χωρίς ζύμωμα.
  4. Χωρίζουμε για ευκολία τη ζύμη σε 28 μπαλάκια και παίρνοντας το καθένα απ’ αυτά στη χούφτα, τ’ ανοίγουμε απαλά σε στρογγυλό σχήμα (πάντα στη χούφτα μας). Βάζουμε 1 κουταλιά περίπου γέμιση και κλείνουμε απαλά με τα δάχτυλα φτιάχνοντας μπαλίτσες. Αν μας δυσκολεύει, ακουμπάμε το πιτάκι στο ταψί και του δίνουμε το σχήμα του.
  5. Ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν, στους 170 βαθμούς.
  6. Όταν κρυώσουν τα βγάζουμε με τη σπάτουλα, τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα

Α.Χ.

Δείτε ακόμα:

Καλοκαιρινά “κουραμπιεδάκια” με γέμιση από σύκα και καρύδια. Vegan.

Μηλοπιτάκια με ξηρούς καρπούς. Vegan.

Κoυρού. Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα,Vegan χορτοπιτάκια.

 

Comments are closed.