για τη ζύμη κουρού
- 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι της επιλογής μας και 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
- 200 gr κρασί (1 ποτήρι)
- 200 gr ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (1 ποτήρι)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
για τη γέμιση
3 ώριμα, γλυκά , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα ροδάκινα
1/2 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα
2-3 κουταλιές ζάχαρη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλα
1 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα
ανθόνερο
Παρασκευή
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά εκτός από το ανθόνερο και το 1 φλυτζάνι καρύδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά της ζύμης ελαφρά χωρίς να ζυμώνουμε με δύναμη.
- Η ζύμη είναι εξαιρετικά απαλή και μαλακιά, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά την αφήνουμε χωρίς ζύμωμα.
- Χωρίζουμε για ευκολία τη ζύμη σε 28 μπαλάκια και παίρνοντας το καθένα απ’ αυτά στη χούφτα, τ’ ανοίγουμε απαλά σε στρογγυλό σχήμα (πάντα στη χούφτα μας). Βάζουμε 1 κουταλιά περίπου γέμιση και κλείνουμε απαλά με τα δάχτυλα φτιάχνοντας μπαλίτσες. Αν μας δυσκολεύει, ακουμπάμε το πιτάκι στο ταψί και του δίνουμε το σχήμα του.
- Ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν, στους 170 βαθμούς.
- Όταν κρυώσουν τα βγάζουμε με τη σπάτουλα, τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα
Α.Χ.
Δείτε ακόμα:
Καλοκαιρινά “κουραμπιεδάκια” με γέμιση από σύκα και καρύδια. Vegan.
Μηλοπιτάκια με ξηρούς καρπούς. Vegan.
Κoυρού. Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα,Vegan χορτοπιτάκια.