- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. ντομάτα χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. χυμό από λάϊμ ή λεμόνι
- 1 κ.γ ξύδι
- 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο
- αλάτι – πιπέρι
Παρασκευή
- Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας ή καλύτερα τη φωτιά σε ένα γκαζάκι και ακουμπάμε επάνω τη μελιτζάνα και τη γυρνάμε συχνά ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές χωρίς να καεί.
- Αφήνουμε τη μελιτζάνα να κρυώσει.
- Ανοίγουμε στη μέση τη μελιτζάνα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τη σάρκα της μελιτζάνας, το σκόρδο,το μισό κρεμμύδι, λεμόνι, ξύδι, λάδι, κόλιανδρο, αλάτι – πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της μελιτζάνας με το υπόλοιπο κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα (κρατάμε λίγο απ’ το καθένα για το στόλισμα του πιάτου).
- Μεταφέρουμε σε σκεύος της επιλογής μας, στολίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και σερβίρουμε αμέσως. Σε περίπτωση που δεν το φάμε αμέσως το διατηρούμε στο ψυγείο και προσθέτουμε τα λαχανικά πριν το σερβίρισμα για να είναι φρέσκα.
Δείτε και άλλες food hacking συνταγές: