Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegan] Food Hacking. Χωνάκια με φρούτα και τυριά 2. – Vegetarians / Vegans

Ακόμα ένας συνδυασμός με φρούτο και τυρί. Ένα Καλοκαιρινό απόγευμα παρέα με φίλους, μπορούμε με 4 υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι, να φτιάξουμε ένα εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο που μαζί με ένα αφρώδες κρασί θα το απογειώσουμε..!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φέτες περίπου μυρωδάτο πεπόνι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 φέτες 1 1/2 cm περίπου τυρί για σαγανάκι ή σκληρό τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους ή κύβους φυσικού τόφου μαριναρισμένους με μέλι
  • 8 κουταλιές σιρόπι βύσσινο ή αραιωμένη μαρμελάδα βερύκοκκο (ή ότι έχουμε στο σπίτι) ή μέλι
  • 5-6 φυλλαράκια λουίζας
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα του τυριού και
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • χωνάκια βρίσκουμε στο κοντινό παγωτατζίδικο

Παρασκευή

  1. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου τους κύβους του πεπονιού ανακατεμένους με το ξύσμα στη κατάψυξη, ανακατεμένους με την ψιλοκομμένη λουίζα.
  2. Ωστόσο τηγανίζουμε τους κύβους του τυριού αφού τους βρέξουμε ελαφρά και τους αλευρώσουμε. Αφήνουμε τα τυράκια πάνω σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το λάδι.
  3. Ανακατεύουμε το πεπόνι με τη λουίζα και τα τυριά και τα βάζουμε στα χωνάκια που τα έχουμε στηρίξει σε ψηλά λεπτά ποτήρια. Σερβίρουμε αμέσως με σιρόπι της επιλογής μας ή μέλι.

ΤIP

Πολύ καλός συνδυασμός είναι και τα σταφύλια με το τυρί.

Α.Χ.