Υλικά

  • 2 πιπεριές κέρατο (μεσαίου μεγέθους)
  • 4 πιπεριές φλωρίνης
  • λάδι για τηγάνισμα

Πατέ

  • 2 φλιτζ. βρασμένες φακές
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2/3  κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά του πατέ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν λίγο και τις γεμίζουμε με το πατέ από τις φακές.
  4. Πριν σερβίρουμε  ραντίζουμε τις πιπεριές με λίγο βαλσαμικό ξύδι.