Υλικά
- 2 πιπεριές κέρατο (μεσαίου μεγέθους)
- 4 πιπεριές φλωρίνης
- λάδι για τηγάνισμα
Πατέ
- 2 φλιτζ. βρασμένες φακές
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2/3 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Χτυπάμε όλα τα υλικά του πατέ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν λίγο και τις γεμίζουμε με το πατέ από τις φακές.
- Πριν σερβίρουμε ραντίζουμε τις πιπεριές με λίγο βαλσαμικό ξύδι.