Υλικά
- 200 γρ. άψητο ηλιόσπορο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα σπόρια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπέρια
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σφηνάκια νερό
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κ.γ πάπρικα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε τον ηλιόσπορο σε ένα μπολ με νερό από την προηγούμενη ημέρα.
- Στραγγίζουμε τον ηλιόσπορο και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Στο σερβίρισμα ραντίζουμε με μία κ.γ. λάδι και λίγα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς