Υλικά

  • 200 γρ. άψητο ηλιόσπορο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα σπόρια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπέρια
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια νερό
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε τον ηλιόσπορο σε ένα μπολ με νερό από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Στραγγίζουμε τον ηλιόσπορο και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Στο σερβίρισμα ραντίζουμε με μία κ.γ. λάδι και λίγα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς