Torrejas ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Κούβας που υπάρχεισχεδόν σε κάθε τραπέζι μετά από ένα γεύμα.
Υλικά
- 10 – 12 χοντρές φέτες ψωμί
- 4αυγά
- 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 φλιτζ. λάδι για τηγάνισμα
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια ζαχαροπλαστικής
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. μέλι ή ένα σιρόπι της επιλογής σας
Προετοιμασία
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βουτάμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ – χρυσό χρώμα.
- Βάζουμε τις Torrejas σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι ή το σιρόπι.
Δείτε και άλλες συνταγές της κουβανέζικής κουζίνας