Torrejas ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Κούβας που υπάρχεισχεδόν σε κάθε τραπέζι μετά από ένα γεύμα.

Υλικά

  •  10 – 12 χοντρές φέτες ψωμί
  • 4αυγά
  •  2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  •  2 φλιτζ. λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια ζαχαροπλαστικής
  •  1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μέλι ή ένα σιρόπι της επιλογής σας

 

Προετοιμασία

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βουτάμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ – χρυσό χρώμα.
  2. Βάζουμε τις Torrejas σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι ή το σιρόπι.

Δείτε και άλλες συνταγές της κουβανέζικής κουζίνας