Υλικά
- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. καλαμπόκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. γάλα
- 1/4 του φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- 1/4 φλιτζ. βούτυρο
- 1 κ. γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φύλλο σφολιάτας
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα ψιλοκόβουμε.
- Βράζουμε για 5 λεπτά το καλαμπόκι και το σουρώνουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα αυγά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
- Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καφέ χρυσό χρώμα η σφολιάτα.
Διαβάστε και άλλες συνταγές της Αργεντίνικης κουζίνας