Υλικά

  •   2 αυγά
  •   2 φλιτζ. καλαμπόκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  •   2 κ. σ. ελαιόλαδο
  •  3/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  2 φλιτζ. γάλα
  •  1/4 του φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  •  1/4 φλιτζ.  βούτυρο
  •   1 κ. γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Παρασκευή

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  2. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Βράζουμε για 5 λεπτά το καλαμπόκι και το σουρώνουμε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, το βούτυροαλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα αυγά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
  6. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  7. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καφέ χρυσό χρώμα η σφολιάτα.

Διαβάστε και άλλες συνταγές της Αργεντίνικης κουζίνας

Guiso [Στιφάδο με Γλυκοπατάτες]

Matambre (Ρολό)

Col con Pasas [Λάχανο με Σταφίδες]