Home συνταγές 5.Διεθνής Κουζίνα Αργεντίνικη Κουζίνα Col con Pasas [Λάχανο με Σταφίδες] Αργεντίνικη Κουζίνα

 

  • 450 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  •  αλάτι – άσπρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με βραστό νερό, τις αφήνουμε 30 λεπτά να μουλιάσουν.
  2. Βάζουμε το λάχανο σε μία καταρόλα, το σκεπάζουμε με νερό, αλατίζουμε και το βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε το λάχανο και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για 5 λεπτά να στεγνώσει.
  4. Σέ ένα τηγάνι ζεστάινουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σωτάρουμε για 5 με 8 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τις σταφίδες  τις ρίχνουμε στο τηγάνι και  βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αναρτήθηκε την 1 Jun στην κατηγορία Αργεντίνικη Κουζίνα
Tags: